Cafeen

Caféen er betegnelsen for KAOSkonsulenternes fælleslokaler, som de unge kan gøre brug af hver dag fra kl. 8 om morgenen til kl. 22 om aftenen.

Der er en gennemgående medarbejder i cafeen om dagen, som fungerer som de unges faste holdepunkt. Det er ligeledes denne medarbejder, som svarer KAOSkonsulenternes fælles telefon.

Caféen ligger på Rughavevej i lokaler med vinduer og glasdør ud mod gaden. Fælles lokalerne fremstår rustikke med gråt klinkegulv og en hyggelig og uhøjtidelig hjemlig indretning og atmosfære.

Caféen består af en TV – og opholdsstue med sofaer, lænestole, spil og bærbar computer til brug for de unge. Herudover er der en spisestue med et stort lang bord med plads til alle indskrevne unge, som ønsker at spise med ved fællesmad.

Caféen rummer endvidere et stort funktionelt indrettet køkken, hvor der bages boller hver morgen, så de unge kan komme forbi og få morgenmad i form af nybagte boller, morgenmadsprodukter, kaffe og the. Det er altid muligt at få en kop kaffe eller the og spise en rugbrødsmad, frugt eller lignede.

Køkkenet bruges til at tilberede aftensmåltider med de unge alle dage, som støder op til en hverdag, søndag til torsdag. KAOSkonsulenterne har udarbejdet en kostpolitik, hvilket medfører, at KAOSkonsulenterne bestræber os på at lave sund, varieret og økologisk mad. KAOSkonsulenterne sorterer affald, og forsøger at forhindre madspild ved at være tilsluttet Fødevarebanken. Vi anser det for vigtigt at lære de unge om sund kost mv.

Der er et vaskerum bestående af vaskemaskine og tørretumbler. Her har de unge mulighed for at vaske deres tøj til en fornuftig pris og i et lærende og trygt miljø.

Caféen er KAOSkonsulenternes samlingssted og hjerte.

De unge bruger caféen forskelligt, men de fleste unge kommer forbi cafeen hver dag efter endt dagsbeskæftigelse og hænger ud og evaluere deres dag. Andre unge bruger caféen til at lave lektier i og få lektiehjælp eller at få hjælp til praktiske ting så som betaling af regninger, netbank og opringning til diverse myndigheder og lignende. De unges brug af caféen afhænger af deres øvrige areaner og hvor langt de er i deres udvikling.

De unge giver udtryk for, at de føler sig trygge i caféen og at rammen og atmosfæren er forudsigelig, hjemlig og afslappet. De unge føler sig velkomne og respekterede. De oplever, at de blive set og får omsorg af medarbejderne, som opholder sig i cafeen og også af de øvrige indskrevne unge.

Medarbejderne er rollemodeller, som skaber rammen for hvordan de unge omgås hinanden. Tilgængelighed og nærvær er et nøgleord.

KAOSkonsulenterne er etableret som bosted efter Lov om social service § 52 stk.3, pkt. 7, § 66 stk. 3, 4 og 5, § 76, § 107, § 142 stk. 4 og 5 samt § 144 stk.1 og har altså modtaget dobbelt egnethedsgodkendelse af Københavns kommune.